venerdì 10 ottobre 2008

Inelul de logodna



De multe ori se intampla ca atunci cand vrei sa cumperi inelul de logodna, sa fie pentru prima data cand ai intalnire cu bijuteria fina. Pe buna dreptate, aceasta sarcina ti se poate parea aproape imposibila, mai ales ca stii ca alegi un simbol al iubirii tale eterne, care va dura pana cand moartea va va desparti.

Asa ca, atunci cand vrei sa cumperi bijuteria care sa reprezinte dragostea si fidelitatea ta, este cel mai bine sa mergi la cumparaturi cu viitoarea sotie. Romantica cerere in casatorie in genunchi si un inel pe care il ai pregatit in buzunarul hainei nu mai este la moda si poate duce la probleme daca ea spune "Nu". Daca faceti cumparaturile impreuna, vei avea siguranta ca inelul sau verighetele sunt si pe gustul ei. Ce sens are sa cumperi un inel care sa nu-i placa logodnicei tale si pe care, de fapt, nici nu ti-l permiti, doar pentru ca vrei s-o impresionezi? Daca te hotarasti totusi sa faci o cerere in casatorie in stil clasic, invita-ti iubita la o plimbare prin magazinele de bijuterii si incearca sa-i afli preferintele. Fii sigur ca ai inteles ce bijuterii ii plac si eventual consulta-te cu mama, prietenii si prietenele ei.
De unde sa cumperi?

Cea mai buna alegere este un bijutier local care si-a deschis afacerea cu mult timp in urma si care poate sa-ti ofere referinte. Un specialist bun are experienta necesara pentru a-ti raspunde la cele mai dificile intrebari.
Exista magazine de bijuterii care fac reduceri sau sunt de acord cu material la schimb. In oricare varianta, cumpara de la magazine cunoscute, unde bijutierii pot sa-ti dea garantii privind originea, calitatea si valoarea pieselor pe care tu le preferi. Nu uita ca poti solicita certificatul de producator sau alte acte in care se specifica exact natura si caracteristicile pietrei.
Inelul

Inelul traditional de logodna este cel cu diamante. Se spune si astazi ca "diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei" desi multe cupluri aleg alte pietre pentru inelul de logodna. Daca vrei sa cumperi un diamant, trebuie sa tii cont de taietura lui, claritate, culoare si carate. Taietura se refera la felul in care piatra a fost slefuita, unghiurile si proportiile rezultate determinand in final stralucirea diamantului. Diamantul este judecat si dupa culoare sau mai degraba dupa lipsa ei: cu cat este mai putin colorat cu atat este mai valoros. Caratul este unitatea de masura pentru marimea pietrei si, desi influenteaza pretul, este indicat sa nu cumperi avand in minte doar acest element.
Nu te limita insa la a cauta doar diamant, trebuie sa stii ce ii place logodnicei, pentru ca ea s-ar putea sa prefere un smarald sau un rubin. Cel mai bine este sa mergeti la cumparaturi impreuna si sa tineti cont de buget. Alegeti insa primordial calitatea inainte de alte considerente.
Cel mai bine este sa mergeti la cumparaturi impreuna si sa tineti cont de buget. Alegeti insa primordial calitatea inainte de alte considerente.