venerdì 10 ottobre 2008

Cererea in casatorie

Vrei sa fii sotia mea?

Draga mire! Esti sigur ca ea este femeia viselor tale? Ti-ar placea sa-ti fie laturi la bine si la rau pentru tot restul vietii de acum incolo? Perfect! Atunci nu mai ramane nimic de facut decat sa ii adresezi celebra intrebare. Dar cum si cand ar fi momnetul potrivit, pentru ca sa fie destul de romantic, absolut unic si de neuitat in acelasi timp?

Tu esti singurul care poti decide atmosfera acestei clipe! Tu stii cel mai bine daca ai face-o fericita, cerandu-i mana in fata lumii intregi ori doar intre partu ochi! De un lucru in schimb poti fi sigur! Emotii vei avea oricum! Curaj iti mai trebuie, si o ocazie speciala!
Ai putea sa alegi, de exemplu, seara de craciun. O seara mai frumoasa si mai plina de trairi nu cred sa mai existe. I-ai pregatit o surpriza ambalata intr-o cutiuta fina de catifea. O verigheta.
Verigheta pe care ati mai admirat-o poate impreuna in vitrina magazinului de bijuterii.
Nici o cina in doi nu e mai putin parfumata de farmecul intimitatii si romantismului. Cu florile ei preferate, o sticla de sampanie si totul la lumina lumanarilor. Multe, foarte multe. Iar palpairile lor mici sa insemne ceva pentru voi doi. Poate numarul de ani de cand v-ati zarit prima oara, ori numarul de luni care au trecut de la primul sarut. Ai putea presara petale de trandafiri pe covor si pe masa. Acum se poate! Momentul acesta nu se va mai intoarce.
Faceti o plimbare pana in locul unde ai cunoscut-o sau ai sarutat-o prima oara. Nu uita de flori eventual de verighete.

Daca ai impresia ca momentele acestea sunt prea regizate oi, pur si simplu, nu sunt genul tau, fii spontan si lasa momentul sa vina singur. Atunci cand ti se pare atat de atragatoare, atat de sexi, incat iti vine pur si simplu s-o intrebi:
"Vrei sa fii sotia mea?"

Dar poate esti timid, iti tremura vocea, ti se umezesc palmele si simti ca nu esti in stare sa scoti un cuvant. Ia-ti inima in dinti si intreab-o! Timiditatea, va da momentului si mai multa importanta, il va face sa fie de neuitat. Sau scrie-i cateva randuri, in care explica-i cat de mult o iubesti, ce mult inseamna ea pentru tine. Si cere-o de sotie.

Vrei sa fii inventiv? Fa-i propunerea ta prin fax, e-mail sau telefon. Sunt mijloace moderne, dar impersonale. Alege aceasta cale de abordare numai daca aveti vreo amintire remarcabila legata de aceste "mijloace de comunicare".

Oare nu ar putea si femeile sa fac acest pas?
Uite ca emanciparea femeilor din ziua de astazi este in stare sa schimbe traditia.
Deci, draga viitoare mireasa, daca esti sigura de sentimentele tale si de sentimentele lui si esti convinsa ca vrei ca el sa fie tatal copiilor tai, nu ezita. Daca ar fi dupa tine, de maine ti-ai intemeia o familie. Dar el tace si nu spune nimic! Oare din ce cauza? Crede ca nu este pregatit pentru casatorie? I se pare un legamant prea grav? Prea multe responsabilitati? Sau poate crede ca nu e pregatit financiar sa intretina o familie sau ca nu s-a realizat profesional si asa el nu se poate angaja intr-o casatorie. Sau de ce nu am presupune ca ii convine situatia asa cum este si se va gandi la casnicie, atunci cand va veni vremea sa apara un copil.
Spune ca actele poate strica o relatie. Dar relatia se poate strica oricand, daca nu ai grija de ea. Asa ca cel mai bine gaseste momentul potrivit si intreaba-l:
"Ce-ar fi daca ne-am casatori?"

In definitiv, nu conteaza nici felul in care formulezi intrebarea, nici locul pe care il alegi, nici valoarea verighetei. Conteaza sinceritatea sentimentelor tale; ale voastre. Si faptul ca stii ca vreti sa va petreceti viata impreuna.